Coronaeffekten

Det har ju knappats undgått någon att vi har haft en pandemi. Coronasmittan, eller covid19 styrde våra liv i nästan två år innan tillgången till vaccin gjorde att dess makt blev något mindre även om smittan fortfarande finns kvar här och var. Effekterna av pandemin har varit påtagliga. Vem trodde för tre år sedan att munskydd skulle bli en vanlig syn i samhället? Vem kunde föreställa sig att väldigt många yrkesgrupper plötsligt skulle börja jobba hemifrån? Nej, det var nog ingen som kunde gissa hur det faktiskt skulle bli. Nu när den värsta stormen är över är vi fortfarande präglade av det som hänt och vår nya vardag ser kanske inte riktigt ut som den gamla längre.

Mer tid till annat än jobb

En lite oväntad effekt när allt fler började arbeta hemifrån blev att det faktiskt såldes fler sexleksaker. Och köpen skedde då huvudsakligen online på fyndiq.se eller andra nätbutiker. När det går åt mindre tid till jobbresor blir det tid över till annat och kanske är det också så att energin räcker till mer för den som inte behöver tillbringa hela dagen på en rörig arbetsplats utan helt enkelt kan producera i lugn och ro hemmavid med start direkt efter frukostkaffet. Många är vanemänniskor och att på grund av en pandemi tvingas ändra rutiner och vardag kan vara omtumlande och göra att nya tankar, behov och idéer dyker upp. När de gamla rutinerna slås sönder behöver nya skapas, läs mer om påverkan här om du vill veta mer.

Pandemin tråkade ut

Att jobba hemma har sina fördelar men gjorde också många uttråkade. I kombination med mer fritid blev resultatet att allt fler sökte sig ut på nätet för att hitta på något roligt. Sex är ofta roligt och det finns många olika sexleksaker som kan förhöja nöjet ytterligare vare sig man är ensam eller har en partner. Och faktum är att försäljningen av sexdockor också sticker ut under den här perioden så de som inte hade någon partner kanske skaffade sig en fullstor docka i stället i vissa fall. Att ha sex med en docka kan ju även ses som ett sätt att hantera smittrisken både för den som kanske var isolerad på grund av corona och för den som var orolig för att bli smittad och därför undvek vanliga, fysiska kontakter med sexpartners under den här perioden.

Uteliv blev hemmakvällar

Pandemin förde förstås också med sig att de som tidigare haft ett aktivt uteliv nu blev hänvisade till hemmakvällar ensamma eller tillsammans med partnern. Även detta triggade förmodligen behovet av sexleksaker och ett mer experimenterande förhållningssätt till det egna sexlivet. Att beställa något på nätet, packa upp och sedan testa är ju trots allt väldigt mycket roligare än att bara kolla på film eller sociala medier varenda kväll.

About the Author Rayan Håkansson