Tips på födelsedagspresenter till en tonåring

Att veta vad man ska köpa i födelsedagspresent till någon kan vara svårt, även om det är en person man känner väl. Särskilt svårt kan det vara åt en tonåring. De kan ha okända och vitt skilda intressen. Det en tonåring är intresserad av och blir glad av att få i present kan göra en annan missnöjd. Denna artikel ger tips på bra födelsedagspresenter till just tonåringar.

Detaljer till mobilen

De allra flesta tonåringar äger en egen mobiltelefon. Därför kan de flesta tänkas uppskatta detaljer och tillbehör till en mobiltelefon. Vill man slå på stort kan man köpa en helt ny mobil, då det uppskattas av många, men det är ofta för dyrt för en födelsedagspresent. Ett annat bra tips kan då vara ett iphone 13 mobilskal, eller ett mobilskal för en annan mobilmodell. Det är viktigt att tänka på att du köper ett tillbehör som passar till just den modellen som personen har. Om du inte vet vilken modell personen har går det alltid bra att köpa ett tillbehör som fungerar till alla modeller, till exempel klistermärken som ska sättas på telefonen eller prenumerationer på appar såsom musik-appar eller spel.

Kläder

Kläder är något som de flesta, tonåringar såväl som andra, behöver. Människor har olika stil och storlekar. Tänk därför på att köpa något som passar personen rent fysiskt likväl som dennes stil. Om du är osäker och inte känner personen så väl kan det istället vara en bra idé att ge bort ett presentkort till en klädaffär eller någon annan känd affär. Alternativt kan man ge bort pengar, så att personen kan handla själv. Det brukar uppskattas av del flesta, och gör att personen själv kan välja att köpa något den faktiskt vill ha.

Om det känns tråkigt att köpa en pryl är en utflykt, resa eller annan upplevelse ett kul alternativ. Detta är också ett bra tips om du vet att personen i fråga är miljömedveten och inte tycker om att få massor av nya prylar och bidra till överkonsumtion. En resa eller utflykt kan vara hur dyr eller billig, och hur enkel eller komplicerad som du vill. Du kan välja att ge bort en picknick i stadens park, som kanske till och med finns på gångavstånd. Du kan också välja att göra det extra lyxigt, och kanske till och med ge bort en spaupplevelse, kryssning eller en resa utomlands. Även här kan presentkort vara ett alternativ, så att personen själv kan välja var och när den vill resa. Tänk dock på att en person som är tonåring kanske inte är myndig, och därför kan behöva ha med sig en vårdnadshavare eller en annan vuxen på en eventuell resa i present.

About the Author Rayan Håkansson